...
Društvo
Trending

Završena sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković između ostalog usvojeni su Posebni programi namirenja poverilaca u likvidacionom postupku javnih preduzeća ,,Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“ i ,,Skijalište Besna Kobila“.

Članovi Gradskog veća prihvatili su i Nacrt rešenja o obrazovanju Gradskog štaba za vanredne situacije i Izveštaj o radu Gradskog štaba za 2023. godinu.

Takođe, usvojeni su Tekst javnog konkursa za finansiranje projekata iz oblasti kulture za 2024. godinu, Nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o određivanju autobuskih stajališta za korišćenje linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog odluke o pokretanju postupka za davanje u zakup lokacija za postavljanje bilborda na teritoriji Grada Vranja, javnim nadmetanjem.

Usvojeni su i Predlog odluke o pokretanju postupka za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem. Na sednici su razmatrani i prihvaćeni i  Finansijski planovi mesnih zajednica na teritoriji Grada Vranja za 2024. godinu, Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja Grada Vranja za period od 2023. do 2030. godine, Predlog rešenja o imenovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje, kao Predlog rešenja o imenovanju Komisije za realizaciju mera/programa aktivne politike zapošljavanja-LAPZ 2024-2026.

Gradski većnici prihvatili su i Predlog odluke o raspisivanju javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji Grada Vranja, sredstvima iz budžeta grada, kao i Tekst javnog poziva  za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Razmatran je i usvojen i predlog o prodaji cveća povodom 8. marta, u periodu od  4. do 8. marta, na delu u ulice Kralja Stefana Prvovenčanog (kod Robne kuće). Takođe, usvojen je i predlog o prodaji sezonskog cveća, u periodu od 1. aprila do 30. juna na istoj lokaciji.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.