Društvo
Trending

Otvoreno takmičenje „Pažljivkova smotra“

Predsednica Skupštine i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović, danas je u sali Omladinskog kulturnog centra otvorila gradsko takmičenje „Pažljivkova smotra“.

„Cilj čitave organizacije i takmičenja je da što veći broj dece bude upoznat sa pravilima za bezbedno kretanje u saobraćaju. Ovo je treća smotra na kojoj učestvuje grad Vranje, zajedno sa brojnim gradovima u Srbiji, a u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Nadam se da ćemo se i ove godine plasirati na republičko takmičenje, kao što smo i prethodne dve godine poneli tituli najboljeg grada. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u organizaciji, deci želim puno uspeha na takmičenju, a pre svega da se bezbedno kreću u saobraćaju“, istakla je predsednica.

Tokom današnjeg dana po šest ekipa prvog i drugog razreda će se takmičiti u prvom i drugom polufinalu, a iz svakog polufinala po dve najbolje ekipe prolaze u finale. Predškolci će imati prilike da pokažu svoje znanje na takmičenju u petak.

Svaku školu predstavlja tim od tri deteta, koja će kroz različite igre kao što su „Čik pogreši“, „Sveznalica“ i „Bezbedna putanja“ pokazati koliko su savladala pravila za bezbedno ponašanje u saobraćaju. Za sve učesnike „Pažljivkove smotre“ obezbeđene su i prigodne nagrade. Članovi ekipe koja osvoji prvo mesto dobijaju bicikle, dok će drugoplasirani i trećeplasirani dobiti tablete i trotinete.

Back to top button