Projekti

Trodnevna lingvistička radionica za mlade iz Preševa

Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac organizuje trodnevnu radionicu za trideset mladih iz opštine Preševo koja se odnosi na lingvističke sličnosti srpskog i albanskog jezika.

Radionica je organizovana u Domu Kulture “Abdula Krašnica” u Preševu, a u okviru projekta “Hajde da se tolerišemo”.

Interaktivno osmišljena radionica ima za cilj upoznavanje mladih iz srpske i albanske zajednice i jačanje informisanja o sličnostima koje ova dva naroda imaju.

“Jezičke aličnosti su rezultat istorijskih i društvenih okolnosti jer ova dva nardoa veoma dugo žive jedan pored drugog”, rekla je naš medij Jelena Urošević, koordinatorka projekta.

Radioničari na radionici bili su Jelena Randjelović, nastavnica srpskog jezika kao nematernjeg u SŠ „Sezai Suroi“, Enkel Redžepi, profesor albanskog jezika u OŠ „Ibrahim Keljmendi“ iz Preševa i Goran Arsić, sudski tumač .

Radionica ima praktični i teorijski deo i svakog dana će trajati od 9-17 časova. U pauzama su obezbeđeni obroci za učesnike, a oni će, osim učenja, moći da se upoznaju jedni sa drugima.

Projekat “Hajde da se tolerišemo” je projekat koji Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac realizuje uz finansijsku pomoć Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button