Politika
Trending

Nika BEZ PREMCA NA GOVORNICI Skupštine Srbije

U Skupštini Srbije, nakon završetka redovnog prolećnog zasedanja 29. maja, vanredne sednice su postale uobičajene.

Međutim, bez obzira na prirodu tih zasedanja, poslanici iz vranjskog kraja, članovi Srpske napredne stranke, ostaju uglavnom tihi.

Izuzetak je advokat Dragan Nikolić Nika, poslanik iz redova Zavetnika, koji se izdvaja kao najaktivniji poslanik sa teritorije grada Vranja.

Printscreen/Srpska stranka Zavetnici

Nika je održao čak 128 govora i njegovo ime se nalazi na četiri predloga zakona. Ovo ga čini liderom po broju izgovorenih reči i aktivnosti u parlamentu.

Pored Nikolića, drugi najaktivniji poslanik je Dejan Manić Manda, koji pripada poslaničkoj grupi Jedinstvena Srbija, iako je prvi put izabran za poslanika 20. aprila.

U poslaničkoj grupi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, Vranje i Vranjsku Banju predstavljaju Slaviša Bulatović i Momir Stojilković.

Nažalost, njihova aktivnost u ovom sazivu je minimalna, s obzirom na to da se nijednom nisu obratili u Skupštini Srbije.

Vreme će pokazati koje će promene doneti borba poslanika za razvoj juga Srbije.

Koliko će koristi imati građani Vranja, saznaćemo u novom sazivu parlamenta, gde će novu priliku da se istaknu dobiti različite poslaničke grupe i gde će aktivnosti i doprinos svakog poslanika biti presudni.

Back to top button