Kultura
Trending

Dečja likovna kolonija od 15. do 18. maja

Dečija likovna kolonija pod nazivom „Kamenčići kaleidoskopa“ ove godine realizovaće se po peti put.

Gosti kolonije su učenici iz Trstenika, koji će raditi i stvarati sa polaznicima Likovne radionice Narodnog univerziteta od 15-18.maja. 2024.god. Mladi stvaraoci družiće se i slikati oba dana Dečijeg festivala Vreme radosti u Gradskom parku.

Teme i tehnike na Koloniji su svake godine različite, što zavisi od mentora ali i samih učesnika. Dugogodišnji mentor ove likovne kolonije je akademski slikar Vesna Marinković Stanković, koja ističe da će ove godine polaznici raditi sa uljaniakrilnim bojama na lesonitu, a tema je ovoga puta slobodna, pa će presudna biti mašta mladih umetnika.

Dečja likovna kolonija “ Kamenčići kaleidoskopa ” mnogo će značiti svim učesnicima, jer će na ovaj način mogu da prodube svoja umetnička znanja i veštine, a neki će preko ove kolonije trasirati put i sutra, možda do životnog poziva i zvanja – akademskog umetnika.

Zajedno sa vršnjacima iz Likovne radionice obići će kulturno-istorijske znamenitosti grada, a biće i gosti na otvaranju tradicionalne 27.izložbe polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta.

Dečja likovna kolonija “ Kamenčići kaleidoskopa ” završava se u subotu, 18.maja, zajedničkim druženjem i podelom učesničkih diploma, a već tradicionalna izložba radova sa ovogodišnjeg okupljanja, biće upriličena, na jesen, tokom Dečje nedelje.

Dečiju likovnu koloniju realizuje JU Narodni univerzitet pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Back to top button