...
Kultura
Trending

Predstava ,,Naš razred'', Narodnog pozorišta u Beogradu, dobila je nagradu ,,Borisav Stanković'' za najbolju predstavu u celini 43. Borinih pozorišnih dana u Vranju. Reč je o ostvarenju koje je po tekstu Tadeuša Slobođaneka režirala Tatjana Mandić Rigonat.

Predstava ,,Naš razred“, Narodnog pozorišta u Beogradu, dobila je nagradu ,,Borisav Stanković“ za najbolju predstavu u celini 43. Borinih pozorišnih dana u Vranju.

Reč je o ostvarenju koje je po tekstu Tadeuša Slobođaneka režirala Tatjana Mandić Rigonat. Žiri je odlučio da nagradu ,,Borisav Stanković“ za najbolju mušku ulogu dodeli Nikoli Ristanovskom, za ulogu dr Tomasa Stokmana u predstavi Neprijatelj naroda, Makedonskog narodnog teatra u Skoplju.

Za najbolju žensku ulogu nagrada ,,Borisav Stanković“ dodeljena je Bojani Milanović, za lik Tine u predstavi ,,Kod večite slavine“, u režiji Sonje Petrović i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad.

Predstava ,,Naš razred“ najbolja na 43. Borinim pozorišnim danima

Nagrada ,,Borisav Stanković“ za najbolju dramatizaciju pripala je Kokanu Mladenoviću, za adaptaciju Aristofanovog teksta u predstavi ,,Ptice“, u kojoj potpisuje i režiju. 

Ove odluke doneo je žiri 43. Borinih pozorišnih dana u sastavu Katarina Kocevska, glumica iz Skoplja, Dušan Petrović, reditelj i profesor FDU u Beogradu i Davor Špišić, dramski pisac i scenarista iz Zagreba.

Na ceremoniji proglašenja najboljih, umetnički direktor vranjskog teatra Bojan Jovanović kazao je da su sve odluke žirija donete jednoglasno. Nagrada publike za najbolju predstavu na ovogodišnjim Borinim pozorišnim danima, koja nosi ime Radoslava Radivojevića, pokretača festivala i dugogodišnjeg upravnika vranjskog teatra, pripala je, takođe, predstavi ,,Naš razred“ Narodnog pozorišta u Beogradu sa prosečnom ocenom 4,94.

Inače, u takmičarskoj selekciji ovogodišnjeg festivala, koji je prvi put imao međunarodni karakter, bilo je šest predstava. Tri predstave bile su iz Srbije, a po jedna iz Severne Makedonije, Hrvatske i Rumunije. 

Predstava ,,Naš razred“ najbolja na 43. Borinim pozorišnim danima

Selektor ovogodišnjih Borinih pozorišnih dana Slobodan Savić na kraju takmičarskog programa festivala zahvalio se upravi i ljudima iz vranjskog teatra, lokalnoj samoupravi u Vranju i medijima, izrazivši nadu da će sledeći festival biti još uspešniji.

Uručenje nagrada je večeras od 20 sati, kada će u čast nagrađenih biti odigrana i predstava ,,Šta će biti sa svima nama“, Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.