Politika
Trending

SNS Vranje obeležio stranačku slavu Sveta Petku

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Svetu Petku, zaštitnicu žena, bolesnih i siromašnih.To je takođe slava Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, te su je članovi, aktivisti i simpatizeri obeležili prigodnim programom.

Svetu liturgiju služilo je sveštenstvo Eparhije vranjske, a nakon toga obavljeno je sečenje slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice.

Obeležavanju slave prisustvovali su funkcioneri vladajuće stranke na lokalnom nivou, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, zamenicom gradonačelnika Zoricom Jović, i načelnikom Gradske uprave Dušanom Aritonovićem, kao i brojni članovi stranke.

Novi kum Velibor Antonijević, direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje filijale u Vranju, izrazio je veliko zadovoljstvo što je među 14.000 članova u Gradskom odboru, baš on izabran da bude kum, jer je to velika čast.

Nakon liturgije, vranjski naprednjaci uputili su se ka središtu stranke koja se nalazi u Partizanskoj ulici. Za sve članove, simpatizere i prijatelje stranke organizovan je prijem i koktel.

Sveta Petka je jedna od najpoštovanijih svetiteljki i najčešća srpska slava. Zaštitnica je žena, a u narodu je poznata i po tome što je pomagala bolesnima i siromašnima.

Back to top button