Hronika
Trending

Uhapšeni Vranjanac,Bujanovčanin i Piroćanac zbog krijumčarenja ljudi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Vranju, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Pirotu i Višim javnim tužilaštvom u Vranju, uhapsili su na području Vranja i Bujanovca M. V. (1994), B. N. (1977) i N. T. (2003) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštio je MUP Srbije.

Takođe, protiv dvojice sedamnaestogodišnjaka biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili isto krivično delo.

M. V, B. N. i N. T. se sumnjiče da su od polovine jula do druge polovine oktobra 2023. godine za najmanje 107 iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit kroz Republiku Srbiju u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita i nedozvoljenog prelaska državne granice.

M. V. i B. N. se sumnjiče da su radi sticanja finansijske koristi, sačinili plan delovanja da za finansijsku korist organizuju prihvat iregularnih migranata koji su na nezakonit način iz Republike Severne Makedonije ili Republike Bugarske ušli na teritoriju Srbije, van mesta određenog za prelaz državne granice, a koje je potom, kako se sumnja, prevozio N. T.

Oni su, kako se sumnja, u blizini državne granice Republike Srbije sa Republikom Bugarskom, kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć osumnjičenih sedamnaestogodišnjaka, organizovali nedozvoljen tranzit iregularnih migranata preko teritorije centralne Srbije do Beograda, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Potom su, kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe ostvarenu finansijsku korist delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinačnoj radnji.

Takođe, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva putnička motorna vozila.

M. V, B. N. i N. T. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Back to top button