Kultura
Trending

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom ,,Šta će biti sa svima nama“, Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“ iz Zrenjanina završeni su 43. Borini pozorišni dani.

Nagrada „Borisav Stanković” za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi ,,Naš razred“, Narodnog pozorišta u Beogradu. Reč je o ostvarenju koje je po tekstu Tadeuša Slobođaneka režirala Tatjana Mandić Rigonat. Nagrada ,,Borisav Stanković“ za najbolju mušku ulogu pripala je Nikoli Ristanovskom, za ulogu dr Tomasa Stokmana u predstavi ,,Neprijatelj naroda“, Makedonskog narodnog teatra u Skoplju. Za najbolju žensku ulogu nagrada ,,Borisav Stanković“ dodeljena je Bojani Milanović, za lik Tine u predstavi ,,Kod večite slavine“, u režiji Sonje Petrović i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad.

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Pomenute nagrade laureatima uručio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Nagrada ,,Borisav Stanković“ za najbolju dramatizaciju otišla je u ruke  Kokana Mladenovića, za adaptaciju Aristofanovog teksta u predstavi ,,Ptice“, u kojoj potpisuje i režiju i biće mu naknadno uručena.

Odluke o dodeli nagrada doneo je žiri 43. Borinih pozorišnih dana u sastavu Katarina Kocevska, glumica iz Skoplja, Dušan Petrović, reditelj i profesor FDU u Beogradu i Davor Špišić, dramski pisac i scenarista iz Zagreba.

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Među šest predstava, koje su izvedene u takmičarskoj selekciji festivala nagradu publike „Radoslav Radivojević”, za najbolju predstavu osvojio je, takođe, pozorišni komad „Naš razred” Narodnog pozorišta u Beogradu sa prosečnom ocenom 4,94.

Nagradu je umetničkoj direktorki drame Narodnog pozorišta, Molini Udovički Fotez, uručio direktor vranjskog teatra Nenad Jović.

Back to top button