...
Kultura
Trending

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom ,,Šta će biti sa svima nama“, Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“ iz Zrenjanina završeni su 43. Borini pozorišni dani.

Nagrada „Borisav Stanković” za najbolju predstavu u celini pripala je predstavi ,,Naš razred“, Narodnog pozorišta u Beogradu. Reč je o ostvarenju koje je po tekstu Tadeuša Slobođaneka režirala Tatjana Mandić Rigonat. Nagrada ,,Borisav Stanković“ za najbolju mušku ulogu pripala je Nikoli Ristanovskom, za ulogu dr Tomasa Stokmana u predstavi ,,Neprijatelj naroda“, Makedonskog narodnog teatra u Skoplju. Za najbolju žensku ulogu nagrada ,,Borisav Stanković“ dodeljena je Bojani Milanović, za lik Tine u predstavi ,,Kod večite slavine“, u režiji Sonje Petrović i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad.

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Pomenute nagrade laureatima uručio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Nagrada ,,Borisav Stanković“ za najbolju dramatizaciju otišla je u ruke  Kokana Mladenovića, za adaptaciju Aristofanovog teksta u predstavi ,,Ptice“, u kojoj potpisuje i režiju i biće mu naknadno uručena.

Odluke o dodeli nagrada doneo je žiri 43. Borinih pozorišnih dana u sastavu Katarina Kocevska, glumica iz Skoplja, Dušan Petrović, reditelj i profesor FDU u Beogradu i Davor Špišić, dramski pisac i scenarista iz Zagreba.

Uručenjem nagrada laureatima i predstavom završeni Borini pozorišni dani

Među šest predstava, koje su izvedene u takmičarskoj selekciji festivala nagradu publike „Radoslav Radivojević”, za najbolju predstavu osvojio je, takođe, pozorišni komad „Naš razred” Narodnog pozorišta u Beogradu sa prosečnom ocenom 4,94.

Nagradu je umetničkoj direktorki drame Narodnog pozorišta, Molini Udovički Fotez, uručio direktor vranjskog teatra Nenad Jović.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.