...
Društvo
Trending

Grad Vranje u projektu Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji

Na Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš – Odseku Vranje danas i sutra održavaju se predavanja i radionice u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji.

Reč je o projektu koji je počeo u novembru 2021. godine i koji će trajati do oktobra 2024, a koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije. Namenjen je mladima od 18 do 30 godina starosti, uključujući osetljive grupe do 40 godina starosti, kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

Cilj projekta je da se unaprede ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih u ruralnim sredinama u Srbiji. To podrazumeva konsultacije sa mladima kako bi bili motivisani i osnaženi da se aktivno uključe u oblikovanje okruženja u kojem žive, finansiranje inicijativa koje mladi sami osmisle i kojima bi se poboljšao kvalitet života mladih u zajednici, podršku za poboljšanje ekonomskih mogućnosti, kao i izgradnju kapaciteta lokalne zajednice da lakše identifikuje potrebe mladih i obezbedi njihovo aktivno učešće u procesima donošenja odluka u lokalnim politikama.

U narednom periodu, mladi će dobiti priliku da steknu neophodna znanja i veštine za započinjanje ili unapređenje posla, za pristup finansijama i novim tržištima, kao i za umrežavanje sa ciljem da svoje izvore prihoda učine raznovrsnijim, pre svega u oblasti (organske) poljoprivrede. 

Predavači su dr Branko Krasojević i Slobodan Živanović eksperti GIZ – a i konsultantskih kuća koje učestvuju u realizaciji projekta.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.