Politika
Trending

Koalicija NADA predala izbornu listu RIK-u sa porukom da stvari moraju da se menjaju

Kolicija Nada, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS), predala je izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) sa nešto više od 11.000 potpisa podrške građana.

„U ove izbore idemo sa velikim optimizmom i svešću da stvari moraju da se manjaju“, rekao je novinarima predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, prvi na listi te koalicije. On je naglasio da nikad u svojoj istoriji Srbija nije bila „prćija jednog čoveka“ kao što je danas i da zato ta koalicija kaže da su promene neophodne. „Naša koalicija ima temeljan program. Zalažemo se za decentralizaciju i promenu ovog katastrofalnog ekonomskog modela na kome insistira vladajuća struktura“, naglasio je Jovanović.

On je dodao da koalicija Nada zna kako da te promene sprovede u delo.

„Naša ozbiljnost i kvalitet programa sigurno će doprineti smeni ovog režima“, istakao je Jovanović.

Lider POKS-a Vojislav Mihailović rekao je da nije slučajno da se lista ove koalicije zove „Promene sad“.

„Ova vlast nije postigla uspeh ni u jednom segmentu života, osim na televizijama sa nacionalnom frekvencijom koje nam stvari predstavljaju kao da živimo u Švedskoj“, istakao je Mihailović.

On je dodao da koalicija Nada ima stabilno biračko telo o čemu svedoče i brzo prikupljeni potpisi za izbornu listu.

„To, kao i naša ozbiljnost i temeljan program koji imamo nam ulivaju nadu da na predstojećim izborima možemo da skinemo ovu štetočinsku vlast“, zaključio je Mihailović.

Back to top button