...
Kultura
Trending

Dani savremenog italijanskog filma u Vranju

Dani savremenog italijanskog filma biće održani u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju od 10. do 14. marta, saopšteno je iz Udruženja Dante Aligijeri.

Projekcije će počinjati od 17 časova, a ulaz će biti besplatan.

Biće prikazano pet filmova novije italijanske produkcije.

Organizatori iz udruženja Dante Aligijeri navode da imaju nameru da ova manifestacija postane tradicionalna.

Održavanje Dana savremenog italijanskog filma pomoći će Italijanski institut iz Beograda i vranjsko pozorište.

Program

Leopardi – fantastičan mladić (2014) – nedelja, 10. mart – 17h
Leopardi – Il giovane favoloso

Režija: Mario Martone

Kratka priča o životu pesnika iz grada Rekanati. O introvertnoj i melanholičnoj ličnosti sklonoj ironiji i ispadima. Poučan film o postmodernom senzibilitetu koji je učinio da Leopardi ide ispred svog vremena. Film je osvojio je četiri nagrade Srebrnu traka, imao 13 nominacija i osvojio 5 Donatelovih Davida, kao i 3 nominacije i osvojenu nagradu Zlatni globus.

Kloni me se (2013) – ponedeljak, 11. mart – 17h
Stai lontana da me

Režija: Alesio Marija Federiči

Jakopo nema sreće sa ženama: on ih je uvek činio nesrećnim. Kada se zaljubi u Saru, pokušava da se drži podalje od nje. Ali to je tako komplikovano! Film je rimejk francuskog filma La Chance de ma vie reditelja Nikolasa Kuša iz 2010.

Usamljeni junak (2013) – utorak, 12. mart – 17h
L’intrepido

Četrdesetogodišnji nezaposleni Antonio Pane sastavlja kraj s krajem kako zna i ume, a da nikada ne izgubi nadu u bolji život. Reditelj Amelio nas podseća koliko je bitno ne prepustiti se pesimizmu. Film je imao 3 nominacije za nagradu Srebrna traka.

Da li si ikada bila na mesecu (2014) – sreda, 13. mart – 17h
Sei mai stata sulla luna?

Režija: Paolo Đenoveze

Guja je direktor modnog časopisa. Kada od oca nasledi farmu u Pulji, mlada žena se vraća u grad, u kome je provodila leto u detinjstvu, da bi prisustvovala sahrani i pronašla kupca za imanje. Film je dobio nagradu Srebrna traka i imao jednu nominaciju za Donatelovog Davida.

Izvini ako postojim (2014) – četvrtak, 14. mart – 17h
Scusate se esisto

Režija: Rikardo Milani

Serena Bruno dolazi iz malog grada u Abrucu, diplomirala je arhitekturu sa odličnim ocenama, magistrirala i poznaje mnoge strane jezike. Radi u Londonu, gde su njen talenat i posvećenost adekvatno vrednovani. Ali Serena oseća nostalgiju za domom i odlučuje da se vrati u Italiju. Naravno u Rimu ne može da nađe posao ni približno uporediv sa onim koji je imala u Engleskoj. Snalazi se radeći tri posla ispod svojih sposobnosti. Ovaj film je izuzetna sentimentalna komedija, aktuelna i sa umesnim šalama. Izvinite ako postojim genijalno ismejava zemlju u kojoj postoje uvrežena mišljenja. Film je dobio jednu nominaciju za Donatelovog Davida.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.