Sport
Trending

Tončev: Sportski direktor FSS Stevan Stojanović potvrdio na sudu da je primio i više od 350.000 eura do plasiranja na SP u Kataru

Poštovani građani, oduvek sam se zalagao za transparentnost u radu Fudbalskog saveza Srbije, i kao sportski radnik i sada, i osećam se odgovornim da s vama podelim detalje današnjeg ročišta u vezi tužbe koju je protiv mene podneo Stevan Stojanović Dika, sportski direktor reprezentacije Srbije, zbog izjave da je na ime plasmana za Svetsko prvenstvo u Kataru primio 350.000 eura.

Danas je održano prvo ročište na kome je gospodin Dika morao da odgovara na pitanje nepristrasnog sudije a ne na pitanja Šurbatovića i Piksija i nije mogao da prećuti istinu.

Gospodin Dika koji je okružen hijenama u svetu fudbala danas je bio pošten i izjavio na saslušanju da je primio i više od 350.000 eura do perioda kada se reprezentacija plasirala na SP u Katar.

Kao što sam tvrdio tada za ove iznose sada moram da dodam i da se od tog perioda taj iznos povećao za nagrade i bonuse isplaćene tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tokom Lige nacija.

Gospodin Dika će naše poreske obveznike koštati skoro milion eura, a ne smemo da zaboravimo da se Fudbalski savez Srbije delom finansira i iz budžeta Republike Srbije.

Iako sam suočen s malicioznim radnjama i izbačen iz sveta fudbala, neću odustati od borbe za transparentnost, ispravnost i odgovornost u srpskom fudbalu.

Neću odustati od iznošenja istinitih i tačnih podataka o tome kako se nenamenski troše sredstva za primanja pojedinaca, a koja su namenjena za srpski fudbal .Nastaviću da otkrivam istinu i da se borim za bolji srpski fudbal.

Back to top button