...
Hronika

Poznat identitet osumnjičenog muškarca za silovanje bolesne devojčice kod Surdulice

Poznat identitet osumnjičenog muškarca za silovanje bolesne devojčice kod Surdulice

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 08.10.2023. godine, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema osumnjičenom M. S. određen je pritvor zbog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem u trajanju do 30 dana.

Takođe, rešenjem sudije za maloletnike Višeg suda u Vranju od 07.10.2023. godine, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema dva maloletna lica određen je pritvor iz pritvorskih razloga propisanih odredbom zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, u trajanju do mesec dana.

U skladu sa svim zakonskim pravilima o zaštiti maloletnika, pravilnikom o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga i zakonom o javnom informisanju i medijima, pružalac medijske usluge je dužan da zaštiti identitet maloletnika, ako postoje indicije da je on učinilac, svedok ili žrtva nasilja, krivičnog dela ili drugog nedozvoljenog ponašanja.

Podsetimo, tri osobe, od kojih su dve maloletne, uhapšene su zbog sumnje da su krajem septembra, u mestu nadomak Surdulice, obljubili su bolesnu maloletnu devojčicu, zbog čega se odlukom Višeg suda u Vranju nalaze u pritvoru.

Prema saznanjima portala Nova.rs, sve se dogodilo u blizini osnovne škole.

„Oni su devojčicu odvukli na sporedan put i sva trojica imali odnose sa njom. Sve je otkriveno pre neki dan, kada je i obaveštena policija“, navodi izvor portala Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, devojčica nije bila sposobna za otpor zbog zaostalog duševnog razvoja.

izvor/Nova rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.