Projekti
Trending

Izvor snage u seoskim zajednicama: Osvrt na radionice u Leskovcu

U okolini Leskovca  održane su edukativne radionice sa ženama, decom i mladima, fokusirane na unapređenje pristupa socijalnim, zdravstvenim i obrazovnim uslugama u seoskim zajednicama, sa ciljem smanjenja migracija.

Učešće su uzeli predstavnici centara za socijalni rad, domova zdravlja i obrazovnih ustanova, stvarajući multidisciplinarno okruženje. Fokus žena na zdravstvenim uslugama i interesovanje mladih i dece za obrazovanje su osvetljeni na ovim susretima, pružajući im ne samo informacije, već i praktičnu podršku.

Deljenjem materijala, ukazivanjem na dostupna prava i upućivanjem na resurse, ove radionice su postavile čvrste temelje za izgradnju osnaženih zajednica.

Ovaj angažman direktno doprinosi ostvarenju cilja – stvaranju sredina gde je pristup ključnim uslugama lak, dostupan i podstiče ostanak u ruralnim područjima.

U atmosferi saradnje i podrške, radionice u okolini Leskovca  predstavljaju značajan iskorak ka izgradnji održivijih seoskih zajednica.

Okupljajući žene, decu i mlade, radionice su bila prilika za direktan dijalog sa predstavnicima referentnih ustanova i institucija, a ovakva praksa dvosmerne komunikacije će, kako se nadamo, postati tradicija a ne izuzetak.

Back to top button