...
Društvo
Trending

Novo specijalizovano odeljenje u Vranjskoj gimnaziji u oblasti scenske i audio-vizuelne umetnosti

Gimnazija “Bora Stanković“ u Vranju počinje aktivnosti vezane za upis u dva specijalizovana odeljenja prvog razreda školske 2024/25. godine: novi profil za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti, kao i za specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (već šest godina).

Sastanak zainteresovanih roditelja i učenika održaće se u subotu 6. aprila u 10 sati u Svečanoj sali Gimnazije. Odmah nakon sastanka počeće i besplatna pripremna nastava za zainteresovane učenike.
Specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti radiće po programu koji otvara prostor za rad u kreativnoj industriji, što je zanimanje budućnosti.

Prema rečima direktorke Gimnazije Suzane Mišić Stanković to podrazumeva i dobru pripremljenost za nastavak obrazovanja – studiranje na različitim odsecima umetničkih fakulteta, ali pri tome ne uskraćuje učenicima prohodnost i na studijske programe iz srodnih ili sasvim drugih oblasti.

Za upis u odeljenje koje ostvaruje nastavni plan i program za gimnaziju za učenike sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost, kandidat polaže prijemni ispit na kome rešava test iz opšte kulture 11. maja 2024. godine, kaže direktorka ove ustanove Suzana Mišić Stanković.

Test sadrži pitanja sa srednjeg i naprednog nivoa iz predmeta srpski jezik i književnost, likovna kultura, muzička kultura i istorija. Za pripremu se mogu koristiti udžbenici iz ovih predmeta.

Prijemni ispit iz matematike za učenike sa posebnim sposobnostima za za računarstvo i informatiku polaže se u subotu 18. maja 2024. godine.

Kako ističe direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković sva obaveštenja biće na sajtu škole http://vranjskagimnazija.edu.rs

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.