...
Društvo

Prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine

Povodom 4. oktobra, Dana oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, organizovao je prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

Čestitajući praznik, gradonačelnik Milenković je rekao da je Prvi svetski rat bio mračan period za Srbiju, koja je bila okružena neprijateljima.

„Ali se danas, nažalost, istorija ponavlja. Naša zemlja je pod strašnim pritiscima, a povod je uvek isti, Kosovo i Metohija. Verujem da neće doći do novih tragičnih događaja i da ćemo mudrom politikom državnog rukovodstva uspeti da prevaziđemo ovu zaista ozbiljnu situaciju“, naglasio je gradonačelnik Milenković i dodao da će Grad nastaviti da pruža podršku Udruženju.  

Olivera Đorđević, predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine u Vranju zahvalila se gradonačelniku na dosadašnjoj podršci i istakla da, za razliku od drugih gradova, Vranje čuva sećanje na naše pretke poginule u Velikom ratu. „Negovanje kulture sećanja i dalje je naš prioritet. Kao što je i imperativ da mladi ljudi uče o rodoljublju i patriotizmu.

O onima koji su nam ostavili slobodu u amanet“, rekla je Olivera Đorđević. Prijemu su prisustovali i zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predsednik Skupšine grada dr Dejan Tričković.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.