Projekti

Zajedno ka održivoj budućnosti: Ulične akcije transformišu seoske zajednice Jablaničkog okruga

U selima Kaluđerce, Suševlje i Gornja Lokošnica, koja se nalaze na teritoriji grada Leskovca, održane su inspirativne ulične akcije koje su donele značajne informacije meštanima ovih malih zajednica. Kroz temeljno terensko istraživanje, prepoznali smo njihovu potrebu za boljim razumevanjem dostupnosti socijalnih, zdravstvenih i obrazovnih usluga.

U sklopu realizacije projekta „Unapređenje pristupa socijalnim, zdravstvenim, obrazovnim uslugama seoskih žena i dece u Jablaničkom okrugu s ciljem smanjenja migracija“, građanima su pružene ključne informacije kroz deljenje promo materijala u obliku flajera i vodiča.

Ovi materijali sadrže sve neophodne informacije o načinima pristupa vitalnim uslugama za seoske žene i decu.

Ova inicijativa nije samo distribucija materijala; to je korak ka jačanju veza u zajednici, pružajući praktične smernice kako ostvariti koristi od socijalne podrške, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Ova ulična akcija nije samo informisanje, već i poziv na zajedničko stvaranje održivih promena u životima ljudi, te gradnju jačih, svesnijih i povezanih zajednica.Podršku realizaciji ovog projekta pružilo je Ministarstvo za brigu o porodici I demografiju.

Back to top button