...
Društvo
Trending

Predstavljen projekat ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predsednica Skupštine grada i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja Zorica Jović sa saradnicima, održali su inicijalni sastanak sa predstavnicima SKGO-a, koji su prezentovali paket podrške u oblasti izrade lokalnih planova održive urbane mobilnosti.

Predstavljene mere će biti realizovane u okviru projekta  ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti regiona (SALAR).

Tom prilikom, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog učešća Grada Vranja u ovom projektu, istakavši spremnost lokalne samouprave da aktivno učestvuje u sprovođenju potrebnih aktivnosti u cilju donošenja Plana održive urbane mobilnosti.

,, Ovo je veoma važan starteški dokument koji predstavlja inovativni pristup za unapređenje kapaciteta i pružanja usluga na lokalnom nivou i zbog toga smo ćemo pružiti potpunu podršku u realizaciji ovog projekta“, istakao je Milenković.  

O najvažnijim aktivnostima i ciljevima projekta ,,Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, govorili su predstavnici SKGO-a, Jana Pavlović, šefica Odeljenja za životnu sredinu, komunalne usluge, energetsku efikasnost i vanredne situacije, Klara Danilović, šefica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i stanovanje i Vladimir Đorić, profesor Saobraćajnog fakulteta u Beogradu.

Predstavnici JP ,,Urbanizam i izgradnja grada Vranja“ održali su prezentaciju o gradu u oblasti održive urbane mobilnosti. Na sastanku su dogovorene aktivnosti u narednom periodu, koje između ostalog predviđaju održavanje radionica u maju, junu i oktobru.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.