...
LESKOVAC

Podeljeni ugovori za projekte iz oblasti javnog informisanja i isplaćena prva rata

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je danas sa predstavnicima medijskih kuća potpisao ugovore za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja.

Ove godine, komisija je odobrila sufinansiranje 27 projekata, a u budžetu grada Leskovca za tu namenu opredeljena je suma u iznosu od 40 miliona dinara.

Pre potpisivanja i uručivanja ugovora gradonačelnik Cvetanović je kazao da mediji imaju izuzetan značaj u svakodnevnom životu, ulogu da edukuju društvo, ukazuju na greške i nepravilnosti, promovišu pozitivne vrednosti i primere i skreću pažnju na sve ono što je građanima važno.

„Sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja je način da se građanima obezbedi bolje izveštavanje o različitim temama poput privrednog razvoja, kulture, zdravstva, sporta, ekologije, socijalne zaštite, nacionalnih manjina… Kako bi isti bili što kvalitetniji i tema bila adekvatno obrađena, za ovu godinu smo povećali sumu za finansiranje navedenih projekata od 30 na 40 miliona dinara.

Zahvaljujem vam što pratite aktivnosti koje organizujemo, i kada se one odvijaju vikendom, u popodnevnim i večernjim satima. Hvala što ste tu da ukažete na greške, propuste i što time pomažete našem radu i našim sugrađanima.“

Ana Jovanović, glavni i odgovorni urednik Televizije Leskovac, govorila je o Televiziji Leskovac i istakla važnost ulaganja u poboljšanje tehničke opreme jer snimak ima najveći efekat na ljude u odnosu na pisanu reč.

„Što se tiče podrške grada, opredeljeni iznos prema Televiziji Leskovac govori da je grad itekako svestan koliko je Leskovcu i građanima Leskovca bitna jedna jaka televizija, pričamo stalno da se Leskovac razvija u svim sferama i isto tako mislim da je veoma važno da Leskovac i građani Leskovca imaju jednu jaku i kvalitetnu televiziju. Hvala vam u moje ime i u ime svih radnika Televizije Leskovca.“

Gradonačelnik je najavio isplatu prve rate za deo navedenih projekata u toku današnjeg dana u iznosu od 9.312.000 dinara, odnosno za medijske kuće koje su dostavile brojeve računa i dodao da će prva rata za ostale projekte biti isplaćena nakon praznika kada se kompletira sva neophodna dokumentacija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.