LESKOVAC

Promocija Penzionerskih kartica u Leskovcu

Na trgu u Leskovcu danas je održana promocija Penzionerskih kartica.

Predstavnici Fonda PIO, zamenik direktora dr Aleksandar Milošević, direktorka filijale u Leskovcu Marina Manojlović i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović su obišli zaposlene koji su vršili promociju, a ujedno se obavljala i prijava za kartice penzionerima koji su izrazili želju.

Ovim povodom obratio se gradonačelnk Cvetanović, koji je pohvalio ideju Penzionerskih kartica i naglasio da je cilj da se što više preduzeća uključi u ovaj projekat. On se zahvalio penzionerima jer su na svojim plećima izneli veliki teret prilikom fiskalne konsolidacije Republike Srbije.

„Ovo je prilika da im se na dostojanstven način odužimo za pokazano strpljenje i za sve ono što su činili gradeći ovaj grad i državu Srbiju. Vlada Republike Srbije i predsednik Aleksandar Vučić najbolje artikulišu potrebe penzionera. U decembru i januaru su uvećane penzije za oko 20 %. Sigurni smo da će u toku tekuće godine biti još jedno povećanje penzija, u dvocifrenom procentu.

Grad Leskovac ima odličnu komunikaciju sa penzionerima. Uoči uskršnjih praznika smo uspeli da za 26.000 penzionera sa penzijama ispod 35.000 dinara pripremimo pakete sa osnovnim namirnicima (9 šlepera, tj. oko 200 tona robe). Mogu da obećam da ćemo tu akciju ponoviti još jednom do kraja godine i tada ćemo obuhvatiti sve penzionere, bez obzira na visinu penzije, jer nam je cilj da komuniciramo sa svim ljudima i negujemo dobar odnos sa njima“.

Zamenik direktora Republičkog Fonda PIO dr Aleksandar Milošević se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i lokalnoj samoupravi što su se uključili u ovaj projekat. On je istakao da Fond PIO u saradnji sa Vladom RS i uz podršku predsednika RS Aleksandra Vučića promoviše Penzionersku karticu. Penzioneri od 15. marta mogu da se prijavljuju u prostorijama PIO fonda, onlajn ili putem promocija. Ova kartica će početi da važi od 1. oktobra i važiće na teritoriji cele Republike Srbije. On je istakao da se do sada za penzionersku karticu prijavilo preko 600.000 penzionera.

„Želimo da našim penzionerima poboljšamo društveni standard i da im omogućimo kvalitetniji i bolji život. Osim naših redovnih aktivnosti, ovo je još jedna od naših ideja da pomognemo penzionerima i omogućimo im bolji život“, zaključio je.

Direktorka leskovačke filijale Republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Marina Manojlović zahvalila se svim društveno odgovornim preduzećima, privatnim preduzetnicima i predstavnicima javnih preduzeća sa kojima je uoči današnje promocije u sali Gradskog veća grada Leskovca potpisala 11 sporazuma, kao i lokalnoj samoupravi koja je odmah prepoznala važnost ovog projekta, iza kojeg stoji predsednik Vučić i Vlada RS.

Ona je navela da je PIO fond doneo Pravilnik o Penzionerskim karticama nove generacije, koje će omogućiti penzionerima da počev od 1. oktobra ostvaruju popuste u visini od 5 do 20% kod partnera, potpisnika sporazuma. Takođe, izrazila je očekivanje da će u narednom periodu biti potpisano još mnogo sporazuma kako bi se penzionerima omogućilo da ili putem potrošnje dobijaju popuste i pogodnosti ili da sakupljaju bodove, a njihovom realizacijom kod javnih preduzeća ostvaruju poklone.

Sporazume o davanju pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica su potpisale dve javne ustanove i devet privatnih privrednih subjekata sa teritorije grada Leskovca, i to:

Leskovački kulturni centar

SRC Dubočica

Dom zdravlja DCM

TR Spin Leskovac

Privredno društvo „DITS HOME & LIVING“

Home centar Vera

AU Kukareva apoteka

Auto-centar Fokus 016

TR Cajs optika

PR laboratorija za mikrobiologiju sa virusologijom SIM LAB

PR Frigo Boćevica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button