Društvo
Trending

Za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština 220 miliona dinara

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev potpisao je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, u ukupnom iznosu od 220 miliona dinara.

Sredstva za realizaciju projekata dobilo je 35 nedovoljno razvijenih opština, i to za oblasti unapređenja lokalne komunalne infrastrukture i preduzimanje mera u cilju smanjenja siromaštva.

Sredstva su namenjena za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, nabavku vozila i opreme za potrebe održavanja komunalne infrastrukture, rekonstrukciju parking prostora, izgradnju mosta, rekonstrukciju ulica, puteva i trotoara, uređenje bine letnje pozornice, rekonstrukciju i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i mere pomoći stanovništvu i osetljivim kategorijama.

Tončev je tim povodom istakao da Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština četvrtu godinu zaredom organizuje dodelu sredstava za jedinice lokalne samouprave iz četvrte kategorije, kako bi se kontinuirano radilo na unapređenju razvoja ovih područja.

On je ukazao na to da se dodeljuje 220 miliona dinara u rekordnom roku od datuma raspisivanja javnog poziva, i dodao da ta sredstva nisu dovoljna za saniranje svih potreba ljudi iz manje razvijenih delova Srbije, ali da se prave značajni pomaci koji su vidljivi kroz mnogobrojne realizovane projekte.

Potpisivanjem ugovora i obezbeđivanjem novčanih sredstava, osigurali smo dodatnu podršku za promene koje će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života građana u ovim opštinama, zaključio je ministar.

Back to top button