...
Društvo
Trending

Novi dom, nova nada: Taskovići u njihovoj novoj kući u Trebešinju

Tomislav i Sanja Tasković, sa ćerkama Anđelom i Milicom, od nedavno žive u novom domu nadomak Vranja, u kom imaju sve uslove za dostojanstven i udoban život.

Kuća u koju se porodica nedavno uselila kupljena je zahvaljujući donatorskoj akciji koju je pokrenula Fondacija Tamara Misirlić a kojoj su se pridružili estradna umetnica Dragana Mirković i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Danas je porodica Tasković ponosno ugostila u svom novom domu predstavnike Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Srećni smo što imamo novi dom. Sada imamo sve uslove za dobar život. Blizu su nam i prodavnica i apoteka, gradskim autobusom možemo brzo da stignemo u Vranje, a nadamo se da ćemo uskoro da nađemo i neki posao“, rekao je Tomislav.

Do pre mesec dana, porodica Tasković živela je u zabačenom selu Lepčince, na vrhu planine Vučica, u veoma lošim uslovima, bez kupatila, sa oronulim zidovima i plafonom koji je često prokišnjavao, i bez puta kojim bi mogli da stignu do nekog većeg sela ili do Vranja.

Sada, Anđela i Milica imaju svoju sobu, a majka Sanja ne mora više da pere veš ručno jer ima veš mašinu. Uz novu kuću imaju i poljoprivredno imanje pa će moći da nastave da se bave poljoprivredom, a blizina Vranju i redovan autobuski saobraćaj omogućiće ćerki Milici da nađe posao.

„Najradosnija sam jer imam svoju sobu u kojoj mogu da radim domaće zadatke, a u školu sada idem autobusom, ne moram da pešačim kao nekada“, rekla je ćerka Anđela.

Donatorskoj akciji za prikupljanje 25.000 evra za kupovinu kuće porodici Tasković priključilo se mnogo građana i organizacija.

„Nama je važno da se što više organizacija i pojedinaca, čak i poznatih ličnosti, uključuje u humanitarne akcije, jer zajedno možemo najbolje da pomognemo onima koji su najugroženiji. Ova akcija upravo to pokazuje – kako moć zajedništva stvara nadu za celu porodicu i celo društvo. Ovom prilikom bih i da se zahvalim našoj dugogodišnjoj donatorki Anki Erne uz čiju donaciju je i omogućeno učešće u ovoj akciji“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac tokom današnje posete porodici Tasković.

„Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Fondaciji Ana i Vlade Divac, Dragani Mirković i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji su se priključili i pomogli nam da obezbedimo porodici normalan i pristojan život. Ovo je poseban dan koji obeležava novi početak i svetlu budućnost porodici Tasković” rekla je Tamara Misirlić.

Fondacija Ana i Vlade Divac, već više od 16 godina predano pomaže najsiromašnijim porodicama širom Srbije kroz donacije za rekonstrukciju ili izgradnju kuća, i nabavku drugih potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom. Pored humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.