...
Društvo
Trending

Obeležavanje Dana grada nastavlja se kulturnim sadržajima i proglašenjem najboljih u sportu

Obeležavanje Dana grada nastavlja se sutra, 30. januara, kada će u 9 sati biti organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske.

Već u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine“, a potom u istom prostroru u nastavku i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima“, autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u 15 sati u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade učenicima – autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti“. U istom prostoru od 18 sati biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić“ i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci“, autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić.

Istog dana od 20 sati u velikoj sali Pozorišta planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu“. 

Na sam Dan grada, 31. januara, u 10:30 biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković“ planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar“.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.