Društvo
Trending

Uspeh učenika vranjskih škola na Književnoj olimpijadi

Učenici vranjskih srednjih škola su se i ove godine istakli učešćem i nagradama na Republičkom takmičenju iz književnosti „Književna olimpijada“, održanom u nedelju, 21. aprila, u Sremskim Karlovcima, u najstarijoj srpskoj gimnaziji.

Učestvovale su četiri učenice Vranjske gimnazije – iz četiri razreda i osvojile tri nagrade. Treće mesto osvojila su učenica prvog razreda Lana Stojanović (mentor Dragan Petrović), učenica drugog razreda Stefana Mihajlović (mentor Jelena Cvetković) i učenica četvrtog razreda Teodora Ilić (mentor Ana Stoiljković).

Učenik Ekonomsko-trgovinske škole Milan Aleksić takođe je osvojio treće mesto. Njegov mentor je prof. Nataša Strize.

Solidan uspeh, četvrto i peto mesto, postigle su i učenica Gimnazije Anja Ljubenović, kao i učenice Medicinske škole Milica Stojilković i Sofija Stojilković.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković ističe da sam plasman na Republičko takmičenje podrazumeva veliki trud, dodatni rad i izuzetnu spremnost učenika, kao i uspešno savladane prethodne nivoe takmičenja. Pored plasmana osvojena mesta predstavljaju posebno postignuće, uspeh o kome se priča i koji se pamti i koji vremenom postaje jedna od najlepših i najvrednijih uspomena iz gimnazijskih dana.

Nagrade nas raduju i čine ponosnim, a naše vredne učenike ohrabruju i podstiču da nastave putem znanja, književnosti i čitanja, i suočavanja sa takmičarskim izazovima. Učešće i uspeh na republičkom nivou predstavljaju vredno iskustvo kroz koje se učenici usmeravaju i sazrevaju u skladu sa svojim talentom i interesovanjima, navodi Mišić Stanković.

Back to top button