Društvo
Trending

Uručeno prvih 57 ugovora za sufinansiranje energetske sanacije

Predsednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković, uručio je danas ugovore građanima koji su se javili na Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Vranja za 2023. godinu.

Poželevši im dobrodošlicu Milenković se zahvalio svima što su učestvovali u pozivu koji je Grad Vranje raspisao zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a tiče se energetske efikasnosti.

,,Nacionalni cilj jeste unapređenje energetske efikasnosti i lokalno rukovodstvo i resorno ministarstvo čine sve da podstaknu ne samo domaćinstva već i javne institucije da se priključe u realizaciji mera energetske efikasnosti kako bi se sprečilo neracionalno trošenje energije i kako bi se energija više štedela.

Zbog toga su ovi pozivi izuzetno bitni i značajni za sve nas. Iako su naši sugrađani na početku bili skeptični u pogledu realizacije ovog projekta, ovo je već peti javni poziv i odziv građana je izuzetno dobar, što pokazuje da smo uspeli da animiramo naše sugrađane i domaćinstva da pristupe energetskoj efikasnosti u svojim domovima.

Građani su već videli benefite ovih mera, a to su topliji domovi i smanjeni računi za električnu i toplotnu energiju. Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike su kroz projekat Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji za ovu godinu opredelili blizu 16,8 miliona dinara za subvencionisanje osam mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama i stanovima.

Danas dodeljujemo ugovore za prvih 57 domaćinstava“, istakao je predsednik Privremenog organa Grada Vranja, dr Slobodan Milenković.

Back to top button