Društvo
Trending

Uručena auto sedišta za bebe rođene u trećem kvartalu ove godine

Članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja dr Dejan Tričković i predstavnica republičke Agencije za bezbednost saobraćaja uručili su danas 160 auto sedišta roditeljima čija su deca rođena na teritoriji grada Vranja, u periodu od 1. jula do 30. septembra ove  godine.

Tom prilikom, članica Privremenog organa Zorica Jović podsetila je prisutne da je od početka godine do 1. jula već podeljeno 310 sedišta što sa ovom cifrom od 160 iznosi 470 i sedišta i rođenih beba.

Za sve bebe koje su rođene u poslednjem kvartalu ove godine dakle od 1. oktobra do 31. decembra podela sedišta biće organizovana početkom naredne godine. ,,Grad Vranje je uvek tu sa brojnim merama koje su namenjene najmlađima i porodicama uopšte, i tako će biti i u budućem periodu.

Takođe, mogu da vam poručim da uživate u roditeljstvu, da brinete da se deca bezbedno voze od samog rođenja, a mi ćemo se truditi da uslovi za to budu obezbeđeni,“ istakla je Zorica Jović.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja dr Dejan Tričković istakao je da ovo nije jedina aktivnost Saveta.

,,Cilj nam je da preko Saveta i svih mera koje se sprovode povećamo bezbednost učesnika u saobraćaju, a pre svega dece. Ideja nam je da pravila o odgovornom ponašanju u saobraćaju usadimo najpre kod dece, pa i svih ostalih i moram da naglasim da je Grad Vranje jedna od retkih lokalnih samouprava koja poklanja auto sedišta svim bebama“, rekao je dr Tričković.

Ovom prilikom o indikatorima bezbednosti saobraćaja,  upotrebi zaštitnih sistema za decu do 3 godine, zatim za uzrast od 4 do 12 godina, kao i neophodnosti povećanja svesti o upotrebi dečjih sedišta govorila je Marina Spasić, saradnica republičke Agencije za bezbednost saobraćaja.

Takođe, ona je održala i kraću edukaciju o pravilnom montiranju i upotrebi auto sedišta.

Back to top button