Društvo
Trending

U Surdulici otvoreno jedinstveno upravno mesto

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Čedomir Rakić, a u ime ministra dr Aleksandra Martinovića, te ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović svečano su otvorili prostorije Jedinstvenog upravnog mesta, modernog centra za pružanje usluga građanima i privredi.

U osnivanje Jedinstvenog upravnog mesta u Surdulici, a koji funkcioniše po principu jednošalterskog sistema, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo je sedam miliona dinara. Otvaranjem ovog Jedinstvenog upravnog mesta stvorena je mogućnost da građani Surdulice u jednostavnoj interakciji, jednim dolaskom na šalter, u komunikaciji sa jednim službenikom završe više poslova koje imaju sa organima uprave, odnosno da kompletno ostvare više povezanih prava.

Državni sekretar u MDULS Čedomir Rakić u ime ministra dr Aleksandra Martinovića pozdravio je prisutne i naglasio da Ministarstvo prepoznaje napore svih pojedinačnih lokalnih samouprava, bez obzira na stepen njihovog razvoja, te da se trudi da ravnomerno ulaže u projekte u sve delove Srbije u cilju jednakog razvoja svih krajeva.

On je istovremeno istakao značaj osnivanja jedinstvenih upravnih mesta na lokalu, kao mehanizma koji ubrzava rad javne uprave i koji štedi ogroman novac i vreme korisnika.Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave do sada je uložilo 345 miliona budžetskih sredstava u osnivanje 55 JUM-ova širom Srbije.

Državni sekretar Rakić je iskoristio boravak u Surdulici da ovoj opštini uruči donaciju MDULS-a u vidu od 20 laptop računara za potrebe dodatnog unapređenja i boljeg funkcionisanja elektronske uprave na lokalu.

Back to top button