Društvo

Promovisan prvi broj časopisa ,,Kutak“

U maloj sali vranjskog teatra održana je promocija prvog broja časopisa za decu i mlade ,,Kutak“, koji je pod pokroviteljstvom grada priredio i objavio Kulturno – obrazovni centar Vranje.

Čestitajući štampanje prvog broja časopisa u ime gradskog rukovodstva, zamenik gradonačelnika Milan Ilić rekao je da je prijatno iznenađen njegovim sadržajem i konceptom.

,,Na tridesetak strana mala ali odabrana redakcija ovog časopisa uspela je da oslika identitet i život našeg grada.

Prijatno sam iznenađen što se na stranicama ,,Kutka“ nalaze i priče o kulturno – istorijskim spomenicima i znamenitostima našeg grada, kao i o aktuelnim ustanovama i institucijama kulture i njihovim aktivnostima, ali i o mladim talentima iz svih oblasti obrazovanja i kulture, koji svojim uspesima promovišu i svoj grad – Vranje.

Rekao bih da je ,,Kutak“ časopis za sve Vranjance, bez obzira na uzrast, obrazovanje i interesovanja, jer se u njemu nalaze raznoliki sadržaji. Iskreno verujem da će izdavanje časopisa doprineti ne samo afirmaciji rada i aktivnosti Kulturno – obrazovnog centra, već i širenju opštih saznanja o našem gradu i dešavanjima u njemu. Redakciji časopisa čestitam objavljivanje prvog broja, sa željom da zaživi i kroz vreme postane hroničar kulturnih zbivanja u našem gradu“, rekao je zamenik gradonačelnika Ilić.

Izabela Savić, direktorka KOC – a, zahvalila se svima koji su došli na promociju prvog broja časopisa ,,Kutak“ koji označava početak izdavačke delatnosti ove ustanove kulture.

,,Kulturno obrazovni centar je mlada ustanova, nastala na temeljima Regionalnog centra za talente, koja je za kratko vreme potvrdila pouzdanost i stručnost u radu. Pokazala je da je spremna da se uključi u realizaciju brojnih projekata i manifestacija na gradskom nivou“, istakla je direktorka Izabela Savić.

O prvom broju časopisa ,,Kutak“, čija je tema ,,Hajde da slušamo ploče“, na promociji su govorili urednik izdanja Žikica Dimitrijević i saradnice u pripremanju časopisa Ana Mitić i novinarka Jelka Mitrović.

U programu su učestvovali i deo Gradskog mešovitog hora, nagrađeni učenici na republičkom takmičenju talentovanih đaka 2022/23. godine i polaznici radionica Kulturno-obrazovnog centra, a prikazan je i film o KOC -u . Izdavač časopisa ,,Kutak“ je Kulturno-obrazovni centar Vranje, a pokrovitelj Grad Vranje.

Back to top button