Društvo
Trending

Obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja u centru grada održana je akcija podele flajera, koju je organizovala Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja.

Događaju je prisustvovala predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović.

,,Grad Vranje danas obeležava ovaj važan dan sa ciljem da preventivno utičemo na najmlađe, da dopremo do njih i ukažemo na problem vršnjačkog nasilja. Takođe, želimo da podstaknemo njihovo druženje, ali i  istaknemo važnost obrazovanja i njihove međusobne podrške, jer je to jedini i pravi put da se zajednički borimo protiv svih oblika vršnjačkog nasilja.

Grad Vranje jedna je od prvih lokalnih samouprava koja je započela proceduru  izrade Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja. Očekuje se skori završetak ovog veoma važnog dokumenta, koji će biti usvojen na sednici Skupštine grada, a nakon toga sledi primena svih planiranih aktivnosti i mera koje će biti realizovane u narednom periodu“, istakla je predsednica.

Na temu preduzetih mera u borbi protiv vršnjačkog nasilja govorila je i Jelena Tasić, članica Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja.

,,Rezultati pokazuju da što se više radi na prevenciji vršnjačkog nasilja, smanjuje se broj takvih slučajeva. Cilj svih aktivnosti koje se preduzimaju je podizanje nivoa svesti kod učenika o važnosti ovog problema i razvijanje konstruktivne komunikacije među njima.

Rezultati pokazuju da je u odnosu na prošlu godinu broj slučajeva vršnjačkog nasilja u školama na teritoriji Grada Vranja značajno smanjen“, istakla je Jelena Tasić. Događaju je prisustvovala i članica Gradskog veća Danijela Milosavljević.

Back to top button