Politika
Trending

SSP Vranje: Šta je Lokalna mreža za prevenciju protiv vršnjačkog nasilja uradila od osnivanja?

Iz Stranke slobode i pravde u Vranju podsećaju u saopštenju da se međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja obeležava svake godine, poslednje srede u februaru, pod nazivom „dan rozih majici“.

Srbija je od 3. maja zavijena u crno višestrukim ubistvima u Ribnikaru, a onda i u Duboni, tako da nam više odgovara naziv „dan crnih majici“ .

Podsećamo da niti na republičkom, niti na lokaknom nivou nije apsolutno ništa urađeno ni po pitanju prevencije, ni po pitanju sankcionisanja vršnjačkog nasilja. Pored toga se desila milionska pronevera od strane organizacija koje je prevencijom trebalo da se bave.

Tvrdnju da nam deca nisu bezbedna potkrepljujemo i time što je protekle nedelje dečak doneo nož u školu, juče devojčica sekiru.

Sem ako plan države i nadležnih u lokalnim samoupravama nije da idu po kućama i oduzimaju oštre predmete, zahtevamo da se po pitanju bezbednosti dece u školama i uopšte, pod hitno i bez odlaganja preduzmu sve potrebne mere.

Poseban akcenat stavljamo na činjenicu da je talas vršnjačkog nasilja i to među osnovcima krenuo upravo iz Vranja, kada je zabeležena serija takvih događaja.

Lokalna samouprava se pohvalila osnivanjem Lokalne mreže za prevenciju, o kojoj znamo da se povremeno sastaje, da je otvorila broj za prijavu vršnjačkog nasilja koji je i dalje nepoznat široj javnosti, na koji se javljaju nekvalifikovani i needukovani ljudi za ovakve probleme.

Zahtevamo konkretan izveštaj o tome šta je ova mreža, ako uopšte jeste, uradila od osnivanja, koje probleme je rešila ili sprečila i koji su dalji planovi u radu ovog lokalnog administrativnog tela?

Navodi se u saopštenju Rose Drmonjić iz gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vranje. 

Back to top button