Društvo
Trending

Održana redovna Skupština Udruženja Vranjanaca u Beogradu

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković prisustvovao je 12. redovnoj Skupštini Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu ,,Žuto cveće“.

Bila je ovo prilika da gradonačelnik Milenković upozna članove Skupštine Udruženja Vranjanaca sa dešavanjima u našem gradu u svim segmentima života lokalne samouprave. ,,Zavičajno udruženje Vranjanaca u Beogradu ,,Žuto cveće“ brižljivo čuva i baštini sve ono što predstavlja identitet Vranja.

S toga sam sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da prisustvujem godišnjoj Skupštini udruženja i informišem naše Vranjance sa svim aktuelnim dešavanjima u Vranju. Kada ovo kažem mislim pre svega na sve ono što je urađeno u proteklih godinu dana u Vranju od komunalne infrastrukture, preko privrede, zdravstva, obrazovanja, do kulture i sporta. Projekat ,,Čista Srbija“, asfaltiranje gradskih i seoskih saobraćajnica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, ulaganja u savremenu dijagnostiku, kontinuirano ulaganje u predškolsku i školsku infrastrukturu, samo su neki od značajnijih realizovanih projekta.

Takođe, nastojimo da kroz brojne manifestacije pružimo raznolike kulturne i sportske sadržaje građanima Vranja“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Na Skupštini Zavičajnog udruženja Vranjanaca u Beogradu ,,Žuto cveće“ još jednom se čulo da bi trebalo da se ojačaju mostovi između Vranjanaca u Vranju i Beogradu, jer je činjenica da je naš grad mnogo dao prestonici, da u Beogradu živi i stvara veliki broj Vranjanaca koji sa svojih pozicija mogu da pomognu svom rodnom gradu.

Kako je mart mesec kada se svake godine održava Skupština Udruženja, to je i prilika za druženje Vranjanaca, te će u večernjim satima u Beogradu biti održano i tradicionalno Vranjsko veče.

Back to top button