Kultura
Trending

58.Borina nedelja počinje sutra ovo je program

Pedeset osma Borina nedelja u Vranju i Beogradu ove godine počeće u nedelju 24. marta i trajati do subote 30 marta.

Prvog dana, na otvaranju manifestacije, u nedelju besedu će održati Vladimir Pištalo, prošlogodišnji dobitnik Nagrade Borisav Stanković, u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u 19.30 časova.

Iste večeri biće predstavljena njegova nova knjiga Pesma o tri sveta, o kojoj će osim autora govoriti i književni kritičar i izdavač Nenad Šaponja.

U utorak 26. marta u Galeriji Narodnog muzeja od 19.30 biće dodeljena Povelja Borisav Stanković Aleksandru Lakoviću, u okviru večeri na kojoj će biti predstavljena Lakovićeva najnovija knjiga Hilandar i Sveta Gora: između mita i istorije (putpis u slici i reči).

Govoriće autor i Mirko Demić.

U Beogradu će, tokom trajanja manifestacije, u okviru programa Bori u čast u Francuskoj 7 biti održani programi pod nazivom Tribina UKS-a sa Vidakom Maslovarićem kao moderatorom i Sećanje na kraj veka – panorama pesnika rođenih od 1951. do 1960. godine Živka Nikolića.

Program Matica srpska na Borinoj nedelji biće održan u petak i subotu 29. i 30. marta u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

U petak će o stvaralaštvu Selimira Radulovića od 19.30 časova govoriti autor i dr Jelena Marićević Balać, a u subotu u isto vreme i na istom mestu o delima Ivana Negrišorca takođe dr Jelana Marićević Balać i autor.

U sklopu programa Srpska književna zadruga na Borinoj nedelji o Temi Borine nedelje (Srpski kulturni obrazac) govoriće prof. dr Milo Lompar.

Veče dobitnika Nagrade Borisav Stanković, uz gostovanje laureata Emira Kusturice, kao i prethodni program o temi Borine nedelje biće održani naknadno, saopšteno je iz Književne zajednice Borisav Stanković u Vranju.

Back to top button