Politika

Održan treći protest Vranje protiv nasilja

Sa oko 150 do 200 učesnika održan je treći protest Vranje protiv nasilja, najpre skupom i obraćanjem govornika u centru grada, a zatim protestnom šetnjom ulicama u užem gradskom jezgru.

Obraćajući se prisutnima na početku skupa, prof. dr Zoran Dimić, Vranjanac i predavač na Filozofskom fakultetu u Nišu, rekao je da svim učesnicima protesta iskazuje „divljenje i zahvalnost što su smogli hrabrost i odvažnost za izađu na ulicu i iskažu svoj stav“.

„Mladi ljudi odlaziće iz Srbije sve dok se stanje u državi ne poboljša.

A, poboljšaće se tek onda kada partije na vlasti prestanu da se ponašaju kao da su država i njene institucije izborni plen, sa kojim po dolasku na vlast mogu da rade šta im se prohte.

Nažalost, sadašnja vlast u Srbiji učinila je sve što je mogla da bi sebe učinila nesmenjivom na poštenim i fer izborima.

Naš problem nije u tome što je ta vlast loša i što je donosila loše političlke i ekonomske odluke, bilo je takvih i ranije, problem je u tome što je ova vlast građanima ukrala ključne institucije države i pre svega medije.

I što uz pomoć njih pokušava da što duže ostane na vlasti, uprkos lošim i poraznim rezultatima.

Zbog toga želim da se obratim onim građanima koji nisu ovde sa nama – dok se svi ne zapitamo zašto nam nije bolje, zašto nam mladi odlaze iz ovog grada – neće nam ni biti bolje.

Bolji život nam neće doći na tanjiru, već svako od nas mora u javnosti iskazati glas, bunt i kritiku zbog svega onoga što nam se dešava“, rekao je Dimić.

Osim grupe građana, organizatora protesta, uočljivo je bilo prisustvo predstavnika političkih stranaka – Pokreta slobodnih građana, Narodne i Demokratske stranke, Pokreta Srbija centar, kao i predstavnika Pokreta Kreni Promeni.

Ali i običnog sveta – lekara, prosvetnih i zdravstvenih radnika, preduzetnika, ekoloških aktivista, te velikog broja nezaposlenih ili onih koji su ostali bez posla u proteklom periodu.

Viđeni su transparenti Vranje protiv nasilja, Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo, Nasilje nad Ustavom, nad institucijama, nad građanima, nad medijima, nad istinom – stop nasilju i drugi…

Skup i protestna šetnja ulicama Vranju okončani su bez incidenata.

Skup je obezbeđivala policija, a određeni broj pripadnika MUP-a u civilu snimao je sve vreme šetnje učesnike protsta.

To su činili i pojedini nepoznati građani, koje su učesnici protesta prepoznali kao „botove SNS-a“.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak u 19 časova ispred Robne kuće u centru Vranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button