...
LESKOVAC

Apoteka Džunić preko puta Doma zdravlja u Leskovcu radiće 24 sata dnevno

Objekat apotekarske ustanove „Džunić“ preko puta Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Leskovcu od danas će raditi 24 časa dnevno.

To je na današnjoj konferenciji za medije saopštila dr Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca.

U svom obraćanju, ona je istakla:

„Podsetiću vas da je tokom jedne od prethodnih poseta Opštoj bolnici gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović predložio rukovodstvu bolnice da pokrene pregovore sa apotekarskim ustanovama u gradu, kako bi neka od apoteka postala dostupna građanima Leskovca svakog dana po 24 časa. Ta inicijativa je urodila plodom i apoteka Džunić preko puta Službe hitne medicinske pomoći biće na raspolaganju svim našim sugrađanima i tokom noći.

Ovakvim epilogom smo pokazali da brinemo o potrebama svih naših sugrađana i da nam je zaštita njihovog zdravlja na prvom mestu. Leskovac je veliki grad i izuzetno je važno da u njemu neka apoteka radi i tokom noći, kako za stanovnike grada, tako i okoline.

Ovim smo uspeli da rešimo jedan od velikih problema sa kojima se naš grad suočavao. Zato zahvaljujemo vlasniku apoteke „Džunić“ na iskazanom razumevanju za opšti interes i dobrobit svih građana Leskovca“.

Dragana Džunić, vlasnica apotekarske ustanove „Džunić“ istakla je da je ideja o tome da neka od apoteka u njihovom vlasništvu radi danonoćno postojala i ranije, pa je inicijativa gradonačelnika Cvetanovića bila vetar u leđa da se ta ideja još brže sprovede u delo. Ona je istakla da su apoteke„Džunić“ najbrojnije u gradu, sa 98 zaposlenih koji rade u 15 apoteka i jednom ortopedijumu, i dodala da je u objektu koji će biti dežurni napravljen šalter i angažovano obezbeđenje. Osnovni cilj je da svim građanima Leskovca uspuge apoteke budu dostupne i u toku noći, kad god za njima imaju potrebe.

Direktor Opšte bolnice Leskovac, dr Nebojša Dimitrijević, naglasio je da danas privatne apoteke izdaju lekove na recept i da se ovim rešava veliki problem za građane, kojima lekovi nisu bili dostupni posle ponoći. On se zahvalio porodici Džunić koja je odmah prihvatila predlog da jedna od njihovih apoteka radi i noću i vrlo brzo ga sprovela u delo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.