...
Društvo
Trending

Uručene boračke legitimacije u Vranju

Na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja danas je u Sportskoj hali u Vranju organizovana podela boračkih legitimacija.

Na svečanosti je govorio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dejan Antić.

„Čast mi je i zadovoljstvo što danas u Vranju uručujemo boračke legitimacije. Vranje je grad junaka i grad heroja, a država je omogućila svima vama koji ste dobili borački status da budete nosioci boračkih legitimacija.

Na teritoriji grada Vranja registrovano je 1918 boraca, preko 150 ratnih vojnih invalida i 47 palih boraca. Vi ste primer mlađim generacijama kako se voli naša zemlja, vi ste primer čestitosti, heroizma i patriotizma. Hvala va što ste se odazvali u ovolikom broju i hvala vam što volite Srbiju“, istakao je državni sekretar Dejan Antić.

Prisutnima se obratio i gradski većnik Nikola Popović, naglasivši da će danas biti uručeno 480 boračkih legitimacija, licima koja su dobila status borca do 31.12.2023. godine.

,,Država i lokalna samouprava preduzimaju sve potrebne mere i aktivnosti,  kako bi borci imali benefite koje im pripadaju po zaslugama, a današnji događaj je upravo dokaz za to. Grad Vranje podržava ovu akciju, a pomoć i podrška neće izostati ni u narednom periodu. Ponosni smo na vas borce i dužni smo da vama, našim herojima omogućimo pogodnosti, koje će doprineti boljem i kvalitetnijem životu i zbog  toga ćemo i u budućnosti nastojati da realizujemo projekte koji će  unaprediti vaš status“, rekao je Popović.

Borce je pozdravio i savetnik gradonačelnika Miroljub Stanković ističući da je Ministarstvo obezbedilo brojne pogodnosti za korisnike boračkih kartica. ,,Popusti važe za uzimanje i vraćanje kredita, trgovinu, rehabilitaciju u banjskim lečilištima, servisiranje i tehničke preglede automobila. Država je razmišljala na vas, jer ste vi onda kada je trebalo razmišljali o državi i zato vam hvala“, rekao je Stanković.

Događaju je prisustvovao i Saša Stamenković, član Gradskog veća. Nakon uvodnih obraćanja, državni sekretar Dejan Antić uručio je boračke legitimacije.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.