...
Politika

Održan sedmi protest Vranje protiv nasilja

Kompanija Mona d.o.o. nije kupila objekte Štamparije Nova Jugoslavija da bi sagradila fabriku, već hiljade kvadrata stanova i lokala na najatraktivnijoj lokaciji i zbog toga će novi Zakon o planiranju i izgradnji u budućnosti biti ukinut, izjavio je na sedmom protestu Vranje protiv nasilja Dragan Antić, profesor u vranjskoj gimnaziji.

„Ako im bude potebna i pijaca, možda će uzeti i to, jer će biti u javnom interesu, odnosno u interesu tajkuna“, kazao je Antić.

U vezi sa najnovijim slučajem pogibije dečaka u Bačkoj Palanci, Antić je skrenuo pažnju na to da je i u Vranju, pre nekoliko meseci, zabeležen slučaj pogibije jednog građanina od struje, i to u selu Donje Žapsko.

„Za to niko nije pozvan na odgovornost, kao što je slučaj sa dečakom i njegovim dedom u Bačkoj Palanci“, dodao je Antić.

On je naglasio da protest u Vranju nije ideološki, već da je reč o „buntu građana usmerenom ka promeni nakarodnog sistema koji ne funkcioniše i izaziva strah i nesigurnost kod građana“.

„Stavimo po strani sve razlike.

Ovo je borba protiv sistema, protiv neodgovornosti ljudi na vlasti.

Važno je da svi to shvatimo i da istrajemo u borbi protiv takvog sistema, jer on sam neće pasti“, kazao je Antić i ponovio zahteve protesta.

U protestnoj šetnji ulicama Beogradskom, Partizanskom i glavnom ulicom šetalo je pedesetak građana.

Saobraćajna policija je preusmeravala saobraćaj, a policajci u civilu i pripadnici BIA snimali demonstrante mobilnim telefonima.

Na kraju su organizatori protesta saopštili da predstoji kratak letnji raspust i pauza u protestnim okupljanjima, ali da će protesti u Vranju potom biti nastavljeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.