...
Društvo
Trending

Održan sastanak o realizaciji projekta ,,Regionalni centar za upravljanje otpadom Meteris''

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima održao je radni sastanak sa konsultantima KFW Banke i predstavnicima JKP Komrad Vranje u cilju sprovođenja aktivnosti na realizaciji projekta ,,Regionalni centar za upravljanje otpadom Meteris“.

 ,,Realizacijom projekta, planirano je proširenje sadašnje deponije ,,Meteris” na prostoru od 64 hektara sa postrojenjem za sortiranje otpada iz šest jedinica lokalnih samouprava Pčinjskog okruga. Projekat će biti finansiran od strane KFW Banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Vranja.

Vrednost celokupnog projekta je 12 i po miliona evra, od čega KFW banka izdvaja 9 miliona i 494 hiljada evra bespovratnih sredstava, dok ostatak sredstava izdvaja Grad Vranje.

Na današnjem sastanku dogovoreni su prvi koraci u realizaciji ovog veoma značajnog projekta koji podrazumevaju izradu normativno – pravnih akata, kao i elaborata imovine“, istakao je gradonačelnik Milenković.

Ono što sledi je potpisivanje međuopštinskog sporazuma sa 6 opština Pčinjskog okruga  o sprovođenju svih aktivnosti na realizaciji projekta.

Back to top button
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.