Društvo
Trending

Predškolcima i prvacima podeljena Pažljivkova pravila u saobraćaju

Predsednica Skupštine i Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, Zorica Jović i većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice, Nenad Đorđević obišli su danas mališane vrtića ,,Neven“ i prvake u OŠ „Svetozar Marković“ i uručili bojanke i CD – ove, a prvacima knjige koje sadrže „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

„Poseta je organizovana u okviru redovnih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji grada Vranja, koje sprovodimo u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Ovo je prilika i da se družimo sa mališanima i vidimo koliko poznaju pravila za bezbedno učešće u saobraćaju “, rekla je predsednica Zorica Jović.

Na teritoriji grada ima oko 700 predškolaca i još isto toliko prvaka, koji će dobiti knjige, bojanke i CD – ove iz kojih će moći da savladaju Pažljivkova pravila.

Svi prvaci i predškolci moći će da pokažu svoje znanje već u petak, 15. marta, na školskom, nakon kojeg će biti organizovano i opštinsko takmičenje.

Cilj ovog projekta je da se deci na zanimljiv način skrene pažnja na pravila u saobraćaju, kako treba da se ponašaju na putu od kuće do škole, na ulici, kako da se bezbedno voze u automobilu ili autobusu i uopšteno budu bezbedni kao učesnici u saobraćaju.

Back to top button