Društvo
Trending

Vučić u Vranju najavio pregovore sa velikim investitorom 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Vranje gde će obići ginekološko-akušersko odeljenje koje se rekonstruise u okviru radova na rekonstrukciji Opšte bolnice.

Obilasku bolnice, u čiju rekonstrukciju je do sada uloženo skoro 1,5 milijardi dinara, prisustvuju i ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je za Tanjug, uoči predsednikove posete, da se rekonstruiše 13.000 kvadratnih metara, a da je ugovorena vrednost radova 1.491.000,00 dinara sa PDV-om.

„U toku je rekonstrukcija ginekološko-akušerskog odeljenja i to je poslednja faza u okviru ugovora. Na ovaj način grad će dobiti jednu bolnicu pod jednim krovom, što su generacije Vranjanaca sanjale”, rekao je Milenković.

On je dodao da je istovremeno po ugovoru rekonstruisano i infektivno odeljenje koje je izdvojeno.

Gradonačelnik je dodao da je planirani završetak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice maj ove godine.

Vučić je ranije danas u okviru posete Pčinskom okrugu obišao manastir Svetog Pantelejmona u Lepčincu, koji se nalazi na 22 kilometra od Vranja.

Investicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se vode pregovori sa jednim velikim nemačkim investitorom, čije ime još ne sme da otkrije, koji bi u Vranju investirao 200 miliona evra i zaposlio oko 1.500 ljudi.

„Vodimo pregovore s jednim velikim nemačkim investitorom, još ne smem ime da kažem, jer vodimo pregovore za ogromnu investiciju, do sada apsolutno najveću u Vranju, od preko 200 miliona evra i koja predviđa zapošljavanje oko 1.500 radnika“, rekao je Vučić tokom obilaska ginekološko-akušerskog odeljenja koje se rekonstruiše u okviru radova na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju.

Vučić je prethodno pitao žene šta država može da uradi kako bi bilo više dece u Vranju i kako bi ove godine bilo više od 1.249 rođenih beba, koliko je bilo u  2023. godini.

Istakao je da država može da pomogne da bude više radnih mesta.

Predsednik je naglasio da nemačke kompanije uvek dolaze u Srbiju da ostanu dugo da posluju.

Naglasio je da je reč o grinfild investiciji, što znači da neće ući u neki stari objekat, već će uložiti svoj novac u izgradnju potpuno novih kapaciteta.

Porodilišta

– U Srbiji će u 57 do 59 porodilišta biti urađeno sve novo, gledaćemo da to bude do 2027. sve gotovo, u Nišu ćemo da gradimo novo ili da rekonstruisemo staro, to će eksperti da kažu, a radiće se porodilišta u Beogradu, Kragujevcu, Leskovcu, rekao je Vučić.

Back to top button