Društvo
Trending

Vučić u Lepčincu: Obilaziću manastire u narednim godinama i probati da im pomognem

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Svetog velikomučenika Pantelejmona u selu Lepčince, u blizini Vranja i najavio da će u narednim godinama više obilaziti manastire u Srbiji i videti kako može da im pomogne.

 „Rekao sam sebi da ću da pokušam u narednim godinama bar 80 odsto svetinja naših u Srbiji da obiđem i svuda bar ponešto da pomognem“, rekao je Vučić tokom obilaska manastira.

Podsetio je da je ranije obećao da će obezbediti pomoć za manastiar Prohor Pčinjski, koji je jedna od naših najvećih svetinja.

„Posetom manastiru Lepčince i crkvi Sv. velikomučenika Pantelejmona želeo sam da iskažem poštovanje i podržim napore u očuvanju i negovanju duhovnih vrednosti koje čine temelj našeg identiteta. Obilazak ovakvih svetinja ima poseban značaj, jer nam omogućava da očuvamo našu tradiciju i prenesemo je budućim generacijama“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

On je zahvalio sveštenstvu i vernicima na srdačnom dočeku i izrazio uverenje da će i ovaj susret podstaći zajednički rad na izgradnji bolje budućnosti za sve.

„Mi ćemo pokušati da napravimo u okviru onoga o čemu smo pričali – integralnom razvoju, da razvijemo verski turizam. Kada odete u naše prelepe manastire, i Ravanicu, Studenicu, Žiču, Sopoćane i druge više puta, onda ljudi traže i nova mesta, pre svega pravoslavne svetinje kojih je najviše. Ali imate i islamskih i mnogih drugih, na primer jevrejskih. U okviru tog programa, želećemo da ponudimo ljudima da obiđu što je moguće više mesta, ali da stvorimo neke sadržaje. I da gledamo da pomognemo svako od tih mesta“, naveo je Vučić.

Back to top button