Kultura
Trending

Održana svečanost ,,Učenici Svetom Savi u čast“

Program ,,Svetosavske nedelje” nastavljen je svečanošću ,,Učenici Svetom Savi u čast“ u Pozorištu ,,Bora Stanković“, na kojoj su dodeljene nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola, najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova.

Priznanja najboljim učenicima uručila je članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović.

,,Priredba u izvođenju učenika OŠ ,,Jovan Jovavnović Zmaj“  poslala je veoma jasnu poruku, da je potrebno da čuvamo pravoslavlje, duhovnost, prosvetu, kulturu i tradiciju, ali pre svega, da čuvamo porodicu. Nastavnicima poručujem da je potrebno da nastave da marljivo rade, jer obrazovanje je temelj svakog društva. Draga deco, učite, radite, gradite, znanje je najveće bogatstvo koje vam niko ne može oduzeti. Čuvajte svoje porodice, nastavnike, učitelje, profesore, čuvajte svoj grad.

Lokalna samouprava je uvek bila tu da podrži obrazovanje, kako u pogledu infrastrukturnih radova, tako i u svim ostalim segmentima koji se tiču direktne podrške učenicima, kako osnovnih, tako i srednjih škola. Tako će biti i u budućem periodu. Čestitam svim dobitnicima na osvojenim nagradama, sa željom da se rukovodite porukama Svetog Save i da ove nagrade budu samo jedan rezultat u nizu“, istakla je Zorica Jović.

Na svečanosti je promovisan list ,,Srećni dani“  i održan prigodan program u izvođenju učenika OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“. 

U nastavku obeležavanja Svetosavske nedelje sutra, od 19 sati,  u Pozorištu ,,Bora Stanković“ biće održana Svetosavska akademija na kojoj će biti uručene nagrade ,,Sveti Sava“ za 2023. godinu.

Back to top button