Društvo
Trending

,,Vranjskom kaldrmom“ Vranje predstavljeno na Nacionalnom urbanom forumu u Nišu

Predsednica Skupštine grada Zorica Jović, u svojstvu šefa tima za saradnju sa Uneskom, prisustvovala je Nacionalnom urbanom forumu, koji je organizovan u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Ona je održala prezentaciju pod nazivom ,,Vranjskom kaldrmom“ iz oblasti urbana kultura, kreativni gradovi,  sa ciljem predstavljanja aktivnosti vezanih za gradsko jezgro Vranja, kao kreativnog grada Uneska.

,,Članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova u oblasti muzike, od oktobra 2019. godine predstavlja izuzetno priznanje za grad Vranje, posebno ako se ima u vidu snažna namera lokalne samouprave da ulaže u dalji razvoj kulture, intenzivira saradnju sa svetom, promoviše Vranje i afirmiše stvaralaštvo i prave vrednosti“, istakla je Zorica Jović.

Dodala je da se članstvom u UNESKO mreži kreativnih gradova kreiralo podsticajno okruženje za kreativne izraze, lični razvoj i istraživanje koje je dostupno svima i otvoreno za sve kategorije društva. ,,Umrežavanje UNESKO kreativnih gradova doprinelo je unapređenju regionalne i međunarodne kulturne razmene i saradnje, obogaćenju kulturne ponude i podizanju kvaliteta sadržaja, što je vranjska publika prepoznala. Povećani broj poseta i interesovanje javnosti su dobar pokazatelj uspešnosti realizovanih projekata i aktivnosti pod okriljem naših resornih Ministarstava i pod okriljem UNESKA.

Realizovane aktivnosti doprinele su boljem imidžu grada Vranja kao prepoznatljivog, osobenog centra juga Srbije, grada koji ima dušu i promovisanju specifičanog kulturnog identiteta. Naglasila bih da članstvo u UNESKO Mreži kreativnih gradova predstavlja izvanrednu mogućnost za realizaciju različitih kulturnih sadržaja, saradnju sa svetom, posebno imajući u vidu UNESKO, kao referentnu organizaciju Ujedinjenih nacija“, istakla je Zorica Jović na Nacionalnom urbanom forumu.

Back to top button