Kultura

Vikend u vranjskom Bioskopu u znaku tri filmska hita

Na repertoaru vranjskog Bioskopa predstojećeg vikenda, 2. i 3. septembra, biće tri filma.

Oba dana u terminu za mališane, od 12 sati, biće prikazan Diznijev i Piksarov „Elemental”, potpuno novi, originalni igrani film smešten u Element Sitiju, gde stanovnici u obliku vatre, vode, zemlje i vazduha žive zajedno. Priča prati Žišku, žilavog, oštroumnog i vatrenog ženskog lika, čije prijateljstvo sa zabavnim, ali opuštenim poput vode tipom, koji se zove Izvor, dovodi u pitanje njena uverenja o svetu u kome žive. Suprotnosti se privlače, stoji u opisu filma.

Zbog velikog interesovanja bioskopske publike u popodnevnim satima, tačnije od 17 sati, i u subotu i u nedelju, biće prikazan letnji filmski hit ,,Barbie“, avantura sa elementima komedije, koja se u bioskopima pojavila krajem jula ove godine. Ovu ruižičastu avanturu za sve generacije prošlog vikenda u vranjskom bioskopu videlo je blizu 500 gledalaca i tražila se karta više. Ulogu ikonične lutke u filmu preuzima Margot Robi, a njenu bolju polovinu Kena igra Rajan Gosling, dok režiju potpisuje Greta Gervig. Očekivano, scenografijom dominira upečatljiva ružičasta boja, a cela estetika filma inspirisana je prividom savršenog života i izgleda junaka filma.

Treći film koji će se prikazivati oba dana vikenda od 20 sati je OPENHAJMER. Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, Openhajmer je epski triler sniman IMAX® tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje. Ovo po mnogo čemu posebno filmsko ostvarenje pred bioskopskom publikom pojavilo se u julu ove godine, što ga takođe čini primamljivim za filmofile. Karte za nove letnje filmske hitove mogu se kupiti na biletarnici pozorišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button