Društvo
Trending

Uručeni ugovori budućim pripadnicima Vojske Srbije

U sali Doma Vojske održana je svečanost na kojoj su dodeljeni ugovori kandidatima za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire i dobrovoljno služenje vojnog roka sa teritorije Pčinjskog upravnog okruga.

Prisutnima se obratio načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, potpukovnik Branislav Stojanović.

,,Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što je sa svakim uputnim rokom sve veća zainteresovanost mladih momaka, ali i devojaka, za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire. To potvrđuje broj prijavljenih kandidata sa teritorije Pčinjskog upravnog okruga, gde Centar Ministarstva odbrane  Vranje, kao najbolji centar Ministarstva odbrane godinama unazad, prednjači po broju kandidata.

Za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš, prijavilo se 277 momaka i 48 devojaka. Danas upućujemo 43 kandidata koji su ispunili sve zakonom propisane uslove.

Dragi kandidati, čestitam vam na hrabrosti i spremnosti da radite na sebi i služite svojoj otadžbini. Ovim gestom ste pokazali koliko istinski volite našu Srbiju, a takav patriotizam zaslužuje poštovanje“, istakao je Stojanović.

Na svečanosti je govorio i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, koji je kandidatima poželeo puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu.

Događaju su u ime gradskog rukovodstva prisustvovali predsednica Skupštine grada Zorica Jović i zamenik gradonačelnika Milan Ilić.

Back to top button