Kultura
Trending

Pozorišni i bioskopski repertoar

U petak, 1, marta, od 20 sati u vranjskom teatru premijerno će biti izvedena predstava ,,Sudije“, Dramske sekcije Gimnazije ,,Bora Stanković“ u Vranju.

Već u nedelju, 3. marta, na dečjoj sceni je predstava ,,Crvenkapa“, koju je po motivima istoimene bajke Braće Grim režirao Bojan Jovanović. Ljubitelji pozorišne umetnosti u utorak, 5. marta, od 20 sati moći će da pogledaju višestruko nagrađivani komad ,,Kepler 452 b“, koji je po tekstu Tijane Grumić na scenu vranjskog pozorišta postavio Jug Đorđević.

Kada je u pitanju bioskopski repertoar u subotu, 2. marta, biće prikazana dva filma. U 12 sati je animirani film ,,Ružica i kamena trolica“. ,,Ružica je cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod grma Ružice veruje da ima rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda za miša, kada joj zaprete da će se odseliti, ona oseća da mora da kaže ,,da” za brak. Na sreću, pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. Kada je Silk kidnapovan od strane kamenog trola, Ružica konačno mora da prevaziđe svoje strahove od svega i usuđuje se da spase svog prijatelja“, stoji u opisu filma.

Na večernjoj sceni od 20 sati je film Dina: drugi deo, koji nam donosi istraživanje mitološkog putovanja Pola Atreidesa nakon ujedinjenja sa Čani i Fremenima. ,,Na svom ratnom putu osvete protiv neprijatelja koji su uništili njegovu porodicu, Poul Atreides se nađe na raskršću između ljubavi svog života i katastrofalne sudbine svemira koju samo on može predvideti“, siže je ovog akcionog filma.

Karte za sve programe, pozorišne i bioskopske, osim na biletarnici mogu se kupiti i onlajn, na sajtu Pozorišta.

Back to top button