
U Vranju se mesi specifična pita – samsa. Ona je zastupljena samo u vranjskom kraju.
Reč je o praznoj piti bez unutrašnjeg fila ali sa bogatim prelivom od kiselog mleka i belog luka. Za samsu se može reći da je jedan od vranjskih brendova iako nije zvanično brendirana.

Samsa je pita bogatog ukusa i specifičnog mirisa koja se mesi samo u Vranju i okolini a stanovnici ovog grada na jugu Srbije ponosni su na nju. Za ovaj gurmanluk potrebno vam je brašno, voda, so, mast, kiselo mleko i beli luk. Ali potrebno vam je pre svega znanje i umeće.
Slobodan Antić umeće mešenja pita, prvenstveno samse stekao je u svojoj porodici. Njegova porodica jedno vreme bavila se i profesionalno pekarstvom.

Slobodan koga u gradu svi znaju kao Bobu, odlučio je da pokrene svoj mali biznis i otvorio Samsaru, mesto gde pravi i prodaje samsu ali i sve druge vrste domaćih pita.


Vremenom je njegov mali biznis rastao pa je uposlio i saradnike ali i proširio asortiman. Tu su sada i slatke pite, salčići, domaća tarana. Za svakog po nešto.

Od nedavno Samsara ima akciju koja odražava njihovu humanost. Sve što se ne proda u Samsari na kraju dana poklanja se onima koji ne mogu sebi da priušte.