Društvo

Skupština grada: Usvojen Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu

Radni deo Skupštine grada, 38. po redu,  počeo je usvajanjem Predloga odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Vranja za 2023. godinu.

Uvodno izlaganje podneo je član Gradskog veća Bojan Kostić ističući da je ukupan rebalans budžeta projektovan na iznos od 3.664.146.500,00 dinara, što je za 2% više u odnosu na ostvarene prihode u 2022. godini.

,,Najvažnije izmene u budžetu tiču se sredstava za završetak rekonstrukcije opšte bolnice, izgradnju vodovodne mreže ka selu Neradovac i povećanje sredstava  u iznosu od 77 miliona dinara za oblast socijalne i dečje zaštite, pre svega za subvencionisani prevoz učenika osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na teritiriji grada Vranja“, rekao je Kostić.

Nakon toga, usvojena je Odluka o izmenama i dopunama odluke o javnim parkiralištima, kao i Informacije o stepenu usklađenosti planiranih i relizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač Grad Vranje, za periode od 01.01. do 31.03.2023. i od .01.01 do 30.06.2023. godine.

Takođe, odbornici su razmatrali i usvojili  Odluku o izmeni i dopuni odluke o razrešenju i imenovanju predsednika i zamenika, članova, sekretara i zamenika sekretara Gradske izborne komisije Grada Vranja u stalnom sastavu, Rešenje o imenovanju članova Lokalnog saveta roditelja grada Vranja, kao i Rešenja o izmeni i dopuni rešenja o imenovanju članova školskih odbora u srednjim školama na teritoriji grada Vranja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button