Kultura

Otvaranje izložbe fotografija ,,Unutrašnje čulo“

U petak, 6. oktobra, od 19 sati, u maloj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, biće otvorena izložba fotografija  ,,Unutrašnje čulo“, Pauline Aleksić i Sare Popović.

,,Unutrašnje čulo“ je naziv za seriju monohromatskih fotografija, koje predstavljaju vid subjektivnog oblikovanja čulnog iskustva. Paulina Aleksić rođena je 1999. godine u Zaječaru. Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Nišu, na odseku za primenjene umetnosti-Grafički dizajn 2021.

Trenutno je student master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za fotografiju. Učestvovala je na brojnim izložbama organizovanim od strane fakulteta, na grupnim izložbama i izlagala svoje radove u okviru različitih festivala i manifestacija. Pored grafičkog dizajna,najznačaniji deo  stvaralaštva vezan je za fotografiju.

Sara Popović je rođena 1997. godine u Nišu. Završila je srednju Umetničku školu, a osnovne i master studije na Fakultetu umetnosti u Nišu, odsek grafički dizajn. Učestvovala je na brojnim izložbama iz oblasti fotografija, dizajna i slikarstva.

Sa grupom ,,PETA128“, čiji je jedan od osniovača, organizovala je šest izložbi, od kojih su dve bile humanitarnog karaktera. Sa grupom je oslikavala murale na zidovima dečje ORL klinike u Nišu. Kao fotograf aktivno volontira na festivalu ,,Nišvil“ od 2019. godine.

Izložba je izabrana na izlagačkom konkursu GNM Vranje i finansijski podržana  od strane Ministarstva kulture RS  u okviru projekta ,,Godišnji program GNM Vranje za 2023. godinu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button