Hronika
Trending

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju oduzeli jedno vozilo od učinioca težih prekršaja

Pripadnici saobraćajne policije oduzeli su 11 vozila od učinilaca težih prekršaja koji su, u najvećem broju slučaja, upravljali vozilom bez vozačke dozvole oduzete zbog kaznenih poena i vozača koji su upravljali vozilom za vreme trajanje mere zabrane upravljanja.

U saopštenju MUP-a su naveli da su za nedelju dana, od kada se primenjuje mera oduzimanja vozila, tri vozila oduzeta na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

Iz MUP-a su skrenuli pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu.

Podsetili su da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Back to top button